A mellékelt kép egy kicsit allegorikus...  Évezredes romok között üldögélő, elgondolkozó arccal füstölgő buddhista szerzetes, homlokán szikrázó napfényfolttal. Mintha a megvilágosulás visszfénye lenne. Számomra kicsit ilyen a mai Ázsia is. Több évezred minden, még ma is élő kultúrája és történelmi emlékei a modern élet összes kellékével felszerelve. És ami a megdöbbentő, ez egy egységes, élő rendszer, egyik porcikája sem anakronisztikus! soha és sehol.

Ebbe a világba szeretnélek elvezetni benneteket társaimmal együtt és egy kicsit (sokkal) többet megmutatni az igazi ázsiai lélek rejtelmeiből.

Olyan fantasztikus hely Ázsia és olyan sok izgalmas titka van, amivel egy "hagyományos" körúton soha sem lehet találkozni. Ha eljöttök velünk ez ilyen különleges barangolásra, az számunkra nem munka, hanem megtiszteltetés! És persze boldogság forrása is!

BARANGOLÁS 7000 ÉV ÉLŐ EMLÉKEI KÖZT

Nem lesz ez egy rövid vagy éppen egyszerű utazás. Ázsia sok ezer éves történelme és ezzel együtt kulturális történelme, filozófiai iskolái, a szellemhittől a sok ezer istennel is megbirkózó hinduizmusig terjedő és egymással is szorosan összefonódva élő vallásai rendkívül sokrétű és gazdag tárházai mindennek, amit az ember csak alkotni volt képes ezen a földön.

Ez egy egy olyan, sok évezrede önállóan fejlődő világ, ahol minden mindennel összefügg és nem probléma, ha mindennapi életünket alapvetően meghatározza a közösségi szellem és a spiritualitás. Ahol (bármilyen hihetetlen is) általános emberi törekvés a mindennapi boldogság és harmónia megtalálása.

Nem áltatjuk sem magunkat sem titeket azzal, hogy mi erről mindent tudunk. Azt sem állítjuk, hogy pár hét alatt teljes részletességgel meg is tudunk mutatni bármit is részletese ebből. Mi ehhez kicsik vagyunk, az anyag pedig hatalmas. Kitaláltunk azonban valamit!

AZ ÁZSIA LELKE PROGRAMOK

Összeállítottunk jó pár tematikus barangolást, amik ennek a hatalmas és izgalmas témának egyes, viszonylagosan összefüggő részeit tudják bemutatni. Ezek igazából egyéni körutak úti tervei, amik egy ázsiai utazás, nyaralás részei is lehetnek, de önállóan is igen izgalmas kulturális utak.

Minden egyes ilyen ötletről részletes leírás készül hamarosan. Amire most gondolunk, az az alábbi lista.

Write A Comment