Ha valami most már tényleg biztos Thaiföldön, az a jó pár évtizedre a turizmust a lehető legmélyebb szinte süllyesztő politika. A legújabb trükk, amit megpróbálnak legyilkolt utazási szektor újraélesztésére bevetni, az a fű legalizálása és az erre épülő új turisztikai szolgáltatások engedélyezése.

 

A kábítószer termelése valószínűleg a világ második legősibb foglalkozása. Ezen meglepődni nem is illik és nem is érdemes. Azonban, ha egy ország hivatalosan is erre akarja alapozni egy halott üzletág feltámasztását, az akkor már egy kicsit gáz. Valami ilyennek lehetünk taui és részben szenvedő alanyai is Thaiföldön.

 

A mostanában újraéledő,  orvosi célra történő füvecske termelésnek csak örülni lehet. Más azonban az, hogy szemérmesen suttogva, de szemérmetlenül legalizáljuk a kender termesztés kábítószeres vonalát.

Mi is az aktuális thai kormánytéboly témája?

A terv az, hogy egyszerre 8 darab cannabis cserjét nevelgethet otthon minden egyes thai család. A 9 hetes „termésforgót” figyelembe véve, ez 48 tő, ami egészen komoly mennyiség. Ahogy az évi 50 liter „szabad” pálinkát sem a büszke magyar honpolgár issza meg (bár jó néhányan úgy néznek ki, mintha…), úgy egy thai család sem a saját igényeire fog termelni.

 

Gyorsan meg is jegyzik, hogy csak olyan palántákat lehet majd nevelgetni, amelyeknek alacsony az ütősebb hatóanyag tartalma. Olyanokat, amiket főleg CBD termékek előállítására lehet használni. Ez azonban biztosan nem gondolják komolyan. Egyszerűen ellenőrizhetetlen, mint az otthoni pálinkafőzés. Ha mégis komolyan gondolják azt, hogy kezelni tudnak egy elszabadult drog termelést, akkor az tényleg a közelgő agyhalál biztos jele.  

 

A legújabb agyrém, amiről éppen tárgyalnak, az a cannabis sandbox! A turistás körzetekben „rekreációs” célra is lehet majd fogyasztani, lehet majd ütős „gyógytermékeket”, happy cake-et árusítani.  

    

Néhány előre látható következmény...

Soha nem látott mértékben felfut a füves természetjárás Thaiföldön! Ez azonban nem a minőségi és kulturális utazási igények felívelését jelenti, hanem a drogos söpredék további elszaporodását a jóbb nyaralóhelyeken is. Ezideig is tömegével képviselte ezt a fajtát az állami  segélyét Thaiföldön eltelelgető főleg angol és francia, kétségbeejtően primitív honpolgár. Most meg fog indulni a kicsit gazdagabb, a füvet is megfizetni képes, de még mindig nem bölcsészprofesszor szintű réteg.

 

El lehet képzelni, mit fog az a „jelenség” okozni az amúgy sem intellektuális szintű esti és éjszakai életben.

 

Tovább szaporodik a helyiek által már úgyis szorgalmasan és hevesen utált, útszélen üldögélő és kajára, útiköltségre tarháló farang aranyifjú. Ráadásul most már legálisan is „boldog sütivel” töltve.

 

Ahogy kiszabadul a zöld szellem a palackól, megemelkednek a motortaxi drosztok lila napernyőinek bérleti díjai is. Már 2009-ben, a szállodám sarkán álló csodáért havi 40.000 THB-ot fizettek az ottani kétkerekű fuvarozó vállalkozók. El sem tudtam képzelni, hogy lehet ezt kitermelni ez a 100 THB-s fuvardíjakból. Aztán megkérdeztem… Egész érdekes és színes, a turisták előtt nem ismert  kis háttér világba nyertem bepillantást.

 

Nem mondom azt, hogy nagyon meg fog erősödni az adott partszakaszt, utcát, piacot karmantartó maffia csoport, mert az már nem lehet erősebb. viszont kiújulnak a pár éve már eltűnőben lévő esti utcai csaták. A piacot uralni kell, megosztani dőreség. Itt is működik a hegylakó által deklarált „csak egy maradhat” elve. Megint nem lesz kellemes a békés esti sétálgatás a turista tenyésztő helyszínek utcáin és partjain.

 

.

 

És végül egy jó összefoglaló a TheThiger ma reggeli videójában:

Ehhez az összefoglalóhoz olyan túl sokat nem is kell hozzátenni.

 Kattint a képre a videó elindításához!

Comments are closed.